Campanie reducere consum

Universitatea, alături de OSUT militează pentru ocrotirea naturii. Astfel, încurajăm reducerea consumului de electricitate și, implicit, reducerea folosirii electrocasnicelor nocive pentru mediul înconjurător.

OSUT, împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara au lansat o inițiativă de reducere a consumului de energie electrică în căminele universității.

Astfel, se va afișa consumul la intrarea în fiecare cămin pe lunile octombrie și noiembrie, urmând ca la începutul lunii februarie să se afișeze consumul pe lunile decembrie și ianuarie.

Cu alte cuvinte, inițiativa „Uşide becul” încurajează studenții fiecărui cămin să facă economie la energia electrică, câștigătoare fiind comunitatea căminului care are cea mai mare pondere a reducerii de energie.

Premiile constau în îmbunătățiri la nivelul căminului, cum ar fi dotarea bucătăriilor/dotarea camerelor cu frigidere/achiziționarea de canapele, fotolii de pus la intrarea în cămin/ achiziționatrea unor plite noi/ dotarea căminelor cu mașini de spălat noi sau uscătoare/schimbarea jaluzelelor.