Proiecte

Balul UVT este un eveniment social-cultural realizat de către OSUT și este cea mai bună ocazie pentru ca toți studenții să se cunoască, iar bobocii să se integreze cât mai bine în mediul studențesc. Balul are loc la începutul fiecărui an universitar, în luna octombrie. (balul.osut.ro)

Democraţia în UVT
este proiectul prin care se aleg studenții reprezentanți. Conform Legii Educaţiei Naţionale, studenții sunt reprezentaţi în proporţie de 25 % în senatul universităţii şi consiliul fiecărei facultăţi. Astfel, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), organizează în fiecare an alegeri pentru studenții reprezentanți.

ITFest este unul din cele mai mari şi de succes proiecte ale OSUT. Aflat anul acesta la cea de-a 11-a ediţie, este un proiect în continuă dezvoltare destinat studenţilor pasionaţi de domeniul IT. Ediţia de anul acesta se va desfăşura în perioada 1-14 aprilie 2016. Scopul principal al proiectului este de a promova competitivitatea în domeniul IT şi de a dezvolta cunoştinţele teoretice dobândite prin aplicaţii practice. (itfest.ro)

Abecedarul Carierei este un proiect realizat de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) și se află la a doua ediție. Sub această nouă denumire au fost reunite două proiecte, Economia de la A la Noi și JobQuest, și s-a dezvoltat un nou segment, cel al antreprenoriatului. Anul acesta proiectul Abecedarul Carierei se va desfăsura în perioada 30 martie – 7 aprilie 2016. (abc.osut.ro)

StudentFest este cel mai mare proiect al OSUT, anul acesta se aflându-se la a 25-a ediţie. Este cel mai vechi festival de artă şi cultură studenţească din România, care reuşeşte să îmbine unitar mai multe domenii: arhitectură, arte stradale, arte video, dans, desen, design vestimentar, experimentarium, fotografie, gravură, literatură, muzică, pictură, publicitate, sculptură, teatru. Proiectul se va desfășura în perioada 18-28 mai 2016. (studentfest.ro)

West Summer University este un proiect organizat de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara(OSUT) în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara. WSU are ca activitate principală simularea procesului de predare, învăţare şi evaluare în universitate pentru un număr de 200 de elevi din toată ţara, care vor absolvi anul acesta clasa a XI-a. Anul acesta proiectul se va afla la a 5-a ediţie și se va desfășura în perioada 27 iulie – 10 august 2016. (wsu.osut.ro)