Proiecte

Balul UVT este un eveniment social-cultural realizat de OSUT, fiind cea mai bună ocazie pentru ca toți studenții să se cunoască, iar bobocii să se integreze cât mai bine în mediul studențesc. Balul se desfășoară la începutul fiecărui an universitar, în luna octombrie. (balul.osut.ro)

 

Democraţia în UVT este proiectul ce constă în organizarea alegerilor pentru studenții reprezentanți în Consiliile Facultăților, Senatul UVT, Consiliile Școlilor Doctorale și Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD), precum și pentru studenții șefi de cămin.

 

ITFest este un proiect conceput pentru toți tinerii pasionați de IT, promovând atât educația non-formală, cât și  un mediu în care aceștia își pot testa cunoștințele. Proiectul, aflat la a 12-a ediție, dorește să completeze abilițățile obținute de către studenți într-un mod cât mai plăcut, pentru a putea pune în practică orele de teorie acumulate în facultate și pentru a experimenta cele mai noi tehnologii din domeniul IT. Scopul principal al proiectului este de a promova competitivitatea şi de a dezvolta cunoştinţele teoretice dobândite prin aplicaţii practice. (itfest.ro)

 

Abecedarul Carierei se adresează atât pasionaților de economie și management, cât și celor care-și doresc o carieră profesională de succes, pregătindu-i prin workshopuri pe tema angajabilității. Ajuns la a 7-a ediție, cuprinde trei ramuri: Economia de la A la Noi, ABC-ul Angajării și Antreprenoriatul de la A la Tine.(abc.osut.ro)

 

StudentFest este cel mai mare festival internațional studențesc de artă și cultură din România, având ca scop crearea unui mediu propice dezvoltării personale a tinerilor artiști și a unei platforme de educație non-formală, de care tinerii din diferite zone cultural-artistice să beneficieze. Aflându-se la a 26-a ediţie, StudentFest reuşeşte să îmbine unitar mai multe domenii: arhitectură, arte stradale, arte video, dans, grafică, design vestimentar, experimentarium, fotografie, ceramică, literatură, muzică, pictură, publicitate, sculptură, teatru.(studentfest.ro)

 

West Summer University este organizat în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și are ca activitate principală simularea procesului de predare, învăţare şi evaluare în universitate pentru elevii absolvenți ai clasei a XI-a, venind în ajutorul celor indeciși cu privire la facultatea pe care vor să o urmeze în viitor. Anul acesta, proiectul se află la a 10-a ediție.(westsummeruniversity.ro)