Iubesc Timișoara

Iubesc Timișoara este un ONG ambițios care își dorește să ne reamintească De ce iubim Timișoara. Unul din proiectele din acest final de an poartă numele asociației și este dedicat tinerilor, studenți sau proaspăt absolvenți, care vor avea ocazia să vadă Timișoara prin alte lentile de această dată – lentila camerei de filmat.

Proiectul constă în organizarea unor workshopuri care se vor desfășura pe durata a 5 zile, în perioada 26-30 noiembrie. Totul se va face sub îndrumarea celor de la Timișoara Film Society.

Programul, pe zile, îl regăsiți mai jos:

26 noiembrie – Proiecție de filme de scurt-metraj

Participanții se vor cunoaște, se va face schimbul de informații între ei și traineri, apoi se va da start discuțiilor pe baza unor filmulețe. Se vor avea în vedere: elementele culturale, formele de gândirie articulată în film, dar și tehnicile de scenaristică și regie.

27 noiembrie – Workshop de inițiere în tehnica de film

Cursanții vor avea ocazia să se informeze cu privire la toate etapele de creare a unui film de scurt-metraj: imagine, sunet, montaj, regie, scenariu. Participarea la workshop este gratuită. Sunt așteptați studenții sau absolvenții creativi și care vor să-și dea contur ideilor. Totul se va face sub indicațiile unei echipe talentate de cineaști care vor oferi cât mai multe din bagajul lor de cunoștințe.

28-29 noiembrie – Crearea și elaborarea filmelor de scurt-metraj

Trainerii de la Timișoara Film Society vor împărți participanții în echipe și le vor ghida pe tot parcursul celor 2 zile. Targetul echipelor este realizarea unui filmuleț cu tema Timișoara Capitală Culturală Europeană. Toată logistica va fi pusă la dispoziție de către Asociația Iubesc Timișoara, tinerii fiind nevoiți să contribuie cu idei și bună dispoziție.

30 noiembrie – Proiecția filmelor realizate de participanți

Pentru că feedbackul este de nelipsit, filmulețele realizate vor fi proiectate la o cafenea. Evenimentul este deschis publicului larg, în semn de recunoaștere a meritelor participanților.

Ce trebuie să faci pentru a lua parte la acest eveniment? Foarte simplu! Trebuie să completezi următorul formular și apoi vei fi contactat!

https://docs.google.com/forms/d/1xNQwiGLyiw4piRPp14hacr7xK–sDI0l6DSTf4GdUcw/viewform?edit_requested=true