Admitere 2017

Nimic nu te împiedică să te înscrii la Universitatea de Vest din Timișoara!

Nici măcar problemele legate de cazare, pentru că UVT le acordă viitorilor săi studenți cazare în perioada admiterii. Ce trebuie să faci? La înscriere, trebuie să depui o cerere pentru un loc de cazare; perioada de cazare nu poate depăși 3 zile.

Dacă, totuși, nu reușești să ajungi la Timișoara pentru a-ți depune dosarul, vine centrul de înscriere la tine în oraș. Cum? Nimic mai simplu, Universitatea de Vest creează pentru tine centre de admitere. Când? În intervalul 11-14 iulie. Unde? Aici:

Colegiul Național „DECEBAL” DEVA
Str. 1 Decembrie 1918, Nr. 22
Municipiul Deva, Județul Hunedoara
(Intrarea de pe strada Andrei Șaguna)

Colegiul Național „TRAIAN LALESCU” REȘIȚA
B-dul. A.I. Cuza, Nr. 7
Reșița, județul Caraș-Severin

Colegiul Național „GHEORGHE ȚIȚEICA” Drobeta – Turnu Severin
Str. Crișan, nr. 50
Drobeta – Turnu Severin, județul Mehedinți

Colegiul Național „MIRCEA CEL BĂTRÂN” Râmnicu Vâlcea
Str. Carol I, Nr. 41
Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea

Colegiul Național „ECATERINA TEODOROIU” Tg. Jiu

Str. 1 Decembrie 1918, nr. 25 bis

Târgu-Jiu, județul Gorj

 

Ai obținut o distincție la olimpiade școlare în timpul studiilor liceale?

Vezi ce beneficii îți oferă Universitatea de Vest din Timișoara!

 1. Poți fi declarat admis fără a susține probele de admitere;
 2. Poți fi declarat admis cu media 10;
 3. Poți fi declarat admis pe locuri finanțate de la bugetul de stat;
 4. Dacă ai obținut distincții la olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de M.E.N. (premiul I, II, III, menţiuni, premii speciale) poți fi susţinut de la buget pentru a urma două programe de studii în cadrul Facultății de Matematică și Informatică;
 5. Candidații care își depun dosarul la Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie și au obținut premii și/sau distincții la olimpiadele județene de biologie sau chimie primesc o bonificație de 0,5 puncte care se adaugă la media de admitere. De asemenea, candidații care au obținut, în unul din ultimii patru ani, mențiune la faza națională a Olimpiadei de Geografie, respectiv premiile I, II și III la faza națională a concursului « Geomondis », precum și locul I la faza regională a concursului « Geomondis », vor primi o bonificație de 1,0 punct la media de admitere;
 6. În cadrul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, bonusul Olimpiadă (1 punct) se acordă tuturor participanţilor la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare cu profil economic, aferente disciplinelor incluse în calculul mediei de admitere.
 7. Burse speciale pentru olimpici, acordate studenților din anul I care, în calitate de elevi în clasa a XII-a, s-au situat pe unul dintre primele trei locuri la olimpiadele naționale și celor care au participat la olimpiadele școlare internaționale, indiferent de disciplina de învățământ la care aceste olimpiade au fost organizate.

 

Universitatea de Vest recompensează excelența!

Dacă la finalizarea liceului, ai fost șef de promoție, UVT îți oferă lunar, inclusiv pe perioada vacanțelor, bursa START UVT, cu un cuantum de 800 de lei.

 

Acestea fiind spuse, hai să studiezi la una dintre cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara!

Fie că ai înclinații artistice, îți place să creezi experimente, vrei să faci dreptate, să lucrezi cu banii sau pe calculator, să te afunzi în adâncimea limbii române, să lucrezi cu oamenii sau să cunoști elemente politice, ori din domeniul filosofiei sau al comunicării, locul tău este aici!

Universitatea de Vest te întâmpină cu o ofertă educațională bogată, transpusă într-o diversitate de domenii de studiu, astfel că te așteptăm la una din următoarele facultăți:

 • Facultatea de Arte și Design
 • Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie
 • Facultatea de Drept
 • Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor
 • Facultatea de Fizică
 • Facultatea de Educație Fizică și Sport
 • Facultatea de Litere, Istorie și Teologie
 • Facultatea de Matematică și Informatică
 • Facultatea de Muzică și Teatru
 • Facultatea de Sociologie și Psihologie
 • Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării

 

Accesează link-ul următor și găsești toate detaliile referitoare la numărul de locuri pe specializări, calendar și acte necesare: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sYv2tWhGpkWyVJlhcbFo0i9hSg5U1Q3keFIvfUGRdFQ/edit#gid=572817722

Vrei să afli mai multe despre facultatea la care vrei să te înscrii chiar de la studenții săi? Intră acum în grupul de Facebook „Universitatea de Vest din Timisoara – Info Admitere”!

Pentru orice alte informații, ne găsiți de asemenea la sediul OSUT (camera 247), de luni până vineri, 09:00-17:00, la număr de telefon 0256 592 181 și pe pagina de Facebook OSUT Timișoara.