2% PENTRU VOLUNTARIAT

Știați că impozitul anual pe venit plătit de persoanele angajate ajunge în bugetul statului?

Prin intermediul prevederii 2% din Legea 571/2003, aveți posibilitatea de a redirecționa acest procent către o organizație nonprofit. Astfel, puteți susține proiectele tradiționale ale OSUT, ca StudentFest, West Summer University, ITFest, Abecedarul Carierei, proiecte care de-a lungul anilor au adus mii de oportunități de dezvoltare tinerilor care au luat parte la acestea. Ai libertatea de a alege destinația procentului de 2%, care în alte condiții, ar ajunge oricum la stat. De ce nu ai face-o?

Formularul poate fi completat de orice persoană fizică ce obține venituri din salarii și asimilate acestora. Poți contribui la buna funcționare a proiectelor, implicit și a organizației, fără să ducă la vreo cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul 230.

Cum poți redirecționa 2% din impozitul anual pe venit către OSUT?

Pașii pentru completarea Formularului 230:

  1.     Accesează site-ul: https://redirectioneaza.ro/osut/doilasuta
  2.     Completează datele de identificare;
  3.     La punctul II scrii suma care revine redirecționării (dacă nu o cunoști, ea va fi ulterior calculată de către organul fiscal);
  4.     Printează formularul, semnează-l și trimite-l prin poștă, prin scrisoare recomandată către unitatea ANAF de care aparții (vezi lista aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm). 

Formularul trebuie printat în 2 exemplare (unul pentru organul fiscal și unul pentru persoana în cauză).

Data limită de depunere a formularelor la Administrația Financiară este 25 mai 2020.